Μια τολμηρή, άγρια, ανελέητη ερωτική αγροτική τραγωδία, όπου ο μαιναδισμός, ο διονυσιασμός, το ένστικτο, το απροκάλυπτο πάθος, κυριαρχούν πάνω στη Λογική. Ένα έξοχο δείγμα του κινήματος του Βερισμού.

 • Categories:

Πόσα πράγματα έχει για να γιορτάσει ένα ζευγάρι φορτωμένο τριάντα χρόνια γάμου; Ο έρωτας, ο θάνατος, η μοναξιά, η αθωότητα, η βία. Μπορούν να γίνουν υλικό κωμωδίας;

 • Categories:

Η σύγκρουση της παλιάς οικογενειακής παράδοσης με τις καινούργιες συνθήκες ζωής της εργαζόμενης γυναίκας, η οικονομική κρίση και ο εύκολος πλουτισμός, ο έρωτας και το μίσος, το ηθικό καθήκον και το πάθος δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που δοκιμάζει δραματικά τις αντοχές μίας οικογένειας.

 • Categories:

Η Δράκαινα είναι μια σκληρόψυχη καλοστεκούμενη χήρα. Όμως βαθιά μέσα της κρύβεται ένα μυστικό.Ο ανικανοποίητος έρωτας για ένα άντρα που αγάπησε πριν αναγκαστεί να τον εγκαταλείψει Η ζωή που δεν έζησε, ο ασφυκτικός κλοιός που την έπνιγε γιγάντωσε μέσα της τον φθόνο και το μίσος για την ευτυχία κάθε άλλου ανθρώπου.

 • Categories:

Ένα από τα καλύτερα έργα της νεοελληνικής δραματικής παραγωγής, πρωτοπόρο για την εποχή του, προκλητικό και τολμηρό. Πρόκειται για μια τραγωδία του πόθου που έχει ως ηρωίδα τη Φλαντρώ, ένα θηλυκό που φτάνει να αγνοεί τους νόμους της φύσης και του μέτρου.  Άλλωστε και το όνομα Φλαντρώ σημαίνει φίλανδρος, από το “άντρας” και “φιλώ”, δηλ. η γυναίκα που αγαπά τον άντρα.

 • Categories:

Μία ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία και διαδραματίζεται στην Κατάνη της Σικελίας την δεκαετία του ’50.  Το θέμα αφορά την πρόσκαιρη σεξουαλική ανικανότητα του Αντόνιο, γιου της Ροζάρια Μανιάνο, μιας πολυμήχανης μάνας που αγωνίζεται να σώσει την τιμή της οικογένειας της.  Μέσα από ευτράπελα γεγονότα, όπου τα σοβαρά μπερδεύονται με τα γελοία, τα καθημερινά μπλέκονται με τα μεταφυσικά, ο θεατής διασκεδάζει με τις ραγδαίες απρόβλεπτες εξελίξεις που διαδραματίζονται σε κάθε σκηνή.

 • Categories:

Μια νεαρή κοπέλα, με καλή ανατροφή και κολλεγειακές σπουδές μαθαίνει ότι τα χρήματα της καλοπέρασης και των σπουδών της, προέρχονται από το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, επάγγελμα που ασκεί η ίδια η μητέρα της.

 • Categories:

Ένας νεαρός Γερμανός, άπατρις πλέον, μπαίνει σαν οικοδιδάσκαλος σ’ ένα σπίτι νεόπλουτων Εγγλέζων και ο ερχομός του λειτουργεί σαν καταλύτης των βίαιων συγκρούσεων που ξεσπούν ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας με τελικό θύμα τον ίδιο.

 • Categories:

Οι δύο ήρωες ενώνονται με ένα συμβόλαιο θανάτου, παλεύουν με τον κίνδυνο και το απρόοπτο, παίζουν ένα απελπισμένο παιχνίδι φόβου και αγάπης. Πανελλήνια πρεμιέρα ενός έργου αποκαλυπτικού, συγκλονιστικού ως προς τι είναι εκείνο που χωρίζει την Ανατολική από τη Δυτική Ευρώπη.

 • Categories:

Η λαϊκή κωμωδία του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα διαδραματίζεται σε μια κωμόπολη της ισπανικής επαρχίας, μέσα στο σπίτι του τσαγκάρη (μπαλωματής). Η κατά πολύ νεώτερη γυναίκα του αγωνίζεται ενάντια στην κακόβουλη πραγματικότητα της κλειστής κοινωνίας του χωριού όμως ο μπαλωματής μην αντέχοντας πλέον τους κακούς τρόπους της και το πείσμα της θα την εγκαταλείψει.

 • Categories:

Βραβευμένο με το Α’ Κρατικό Βραβείο Θεάτρου το έργο αφορά τη γέννηση ενός παιδιού με αναπηρία, τις επιπτώσεις στη ζωή του ζευγαριού και τις ευτυχισμένες τους στιγμές.

 • Categories:

Δίδυμη καυστική σάτιρα που σαρκάζει τη σχέση του μοναχικού διανοούμενου, τόσο απέναντι στις απωθημένες μεγαλοαστικές επιδιώξεις των μικροαστών, όσο και απέναντι σε μια εργατική τάξη, με της οποίας τα οράματα και τους στόχους δεν μπορεί να ταυτιστεί.

 • Categories: