Η Ροδή, κόρη ενός εμπόρου από τις Ινδίες, του ζητά ως δώρο, το Χρυσό Βεργί. Έπειτα από συναρπαστικές περιπέτειες και μυριάδες αναποδιές καταφέρνει να βρει το Χρυσό Βεργί που δεν είναι άλλο από τον άρχοντα των Ινδιών. Μέσα από την διαδραστική αυτή παράσταση, τα παιδιά, ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως η ανιδιοτελής αγάπη, η αυτοθυσία και η πρόσφορα στον συνάνθρωπο. Ενώ με την χρήση κουκλοθέατρου, θεάτρου σκιών και μουσικής ζωντάνεψε στην σκηνή ένα υπερθέαμα που όμως πρωταγωνιστής ήταν ο «λόγος» και οι μικροί μας θεατές.

  • Categories:

Ο Δίας θαμπώθηκε από την ομορφιά της Ευρώπης και μεταμορφωμένος σε κατάλευκο ταύρο την άρπαξε και ταξίδεψαν ως τις ακτές της Κρήτης. Στην θεατρική του απόδοση, ο μύθος, αγγίζει τον πολυδιάστατο Κρητικό πολιτισμό και το έργο είναι γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο. Τα παιδιά είχαν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της δράσης, ντύνονταν με τα ρούχα των ηρώων και υποδύονταν πολλούς ρόλους.

  • Categories:

Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, μία από τις πιο όμορφες ιστορίες της μυθολογίας μας, ζωντάνεψε στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου “ΠΡΟΒΑ”. Από τις πρώτες παραστάσεις όπου οι μικροί θεατές έπαιζαν ενεργό ρόλο σε αυτή την διασκεδαστική και διαδραστική θεατρική μεταφορά του μύθου.

  • Categories:

Μέσα από το μαγικό χαλί της γιαγιάς τσιγγάνας ξεπηδούν διάφοροι χαρακτήρες. Τα εγγόνια της έχουν πολλά να μάθουν από αυτούς. Το πρώτο έργο της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου ΠΡΟΒΑ.

  • Categories: